Ο Ξενώνας μας αποτελείται από 4 διαφορετικούς τύπους καταλυμάτων, των οποίων οι παροχές και τα χαρακτηριστικά καταγράφονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

 Είδος καταλύματος Παροχές
Δυνατότητα φιλοξενίας
4
μονόχωρες κατοικίες (42m2+8m2 πατάρι)
Τζάκι – αυτόνομη θέρμανση – βεράντα – πολυκουζινάκι – ψυγείο – μπάνιο – ΟΤΕTV – WiFi. 2 – 5 άτομα (1 διπλό + 3 μονά κρεβάτια)
2
δίχωρες μεζονέτες (60m2 – 35m2 ισόγειο και 25m2 όροφος)
Τζάκι – αυτόνομη θέρμανση – 2 βεράντες – πολυκουζινάκι – ψυγείο – μπάνιο στο ισόγειο – WC στον όροφο – ΟΤΕTV – WiFi. 2 – 6 άτομα (2 διπλά + 2 μονά κρεβάτια)
6
δίκλινα με τζάκι  
(35m2)
Τζάκι – αυτόνομη θέρμανση – βεράντα – ψυγείο – μπάνιο – ΟΤΕTV – WiFi 2 – 3 άτομα
3
δίκλινα χωρίς τζάκι
(17m2 – 30m2)
Αυτόνομη θέρμανση – βεράντα – μπάνιο – TV – WiFi. 2 – 3 άτομα
Όλα τα καταλύματα είναι εφοδιασμένα με ξύλινα παραδοσιακά έπιπλα, χειροποίητα, σκαλισμένα στο χέρι με πολύ μεράκι και γούστο. Τα κάδρα και η διακόσμηση είναι πρωτότυπη, και το γενικό αποτέλεσμα είναι ένας χώρος ζεστός και συντροφικός. Αρκετά διακοσμητικά είναι κατασκευασμένα από πρώτες ύλες (ξύλα, ρίζες, κορμούς) που μαζεύουμε στο δάσος και με την κατάλληλη επεξεργασία τα φέρνουμε στην μορφή που θέλουμε. Αν έχετε υπομονή και κέφι, θα ήταν χαρά μας να συμμετάσχετε στην κατασκευή τους.

Tο τζάκι είναι στην διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή να σας κρατήσει συντροφιά. Τα ξύλα είναι δίπλα στην πόρτα σας και τα χρησιμοποιείτε χωρίς χρέωση. Αν έχετε πρόβλημα στο άναμμα μη διστάσετε να φωνάξετε τον Αντώνη (δεν αποτυγχάνει ποτέ, ένας νέος Προμηθέας…).

Στο κεντρικό κτίριο υπάρχει ένας πανέμορφα διακοσμημένος χώρος με φανταστική θέα, όπου περνάτε ατελείωτες ώρες χαλάρωσης μπροστά στα δύο τζάκια, κουβεντιάζοντας, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια και πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σας. Για τους λάτρεις του βιβλίου γίνεται προσπάθεια οργάνωσης μια μικρής βιβλιοθήκης, κυρίως με βιβλία που αναφέρονται στη περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας (ταξιδιωτικούς οδηγούς, λαογραφικά).Τον χειμώνα δοκιμάστε ζεστό τσίπουρο με μέλι για να «πάρετε τα πάνω σας«. Τα βράδια όταν τα φώτα χαμηλώσουν, απολαύστε το ποτό σας στο πέτρινο μπαρ ακούγοντας επιλεγμένη μουσική. Δεν είναι λίγες οι βραδιές που όλοι γινόμαστε μια μεγάλη συντροφιά, και μην παραξενευτείτε αν αρχίσει ένα γλέντι στιγμές που μπορεί να κρατήσει μέχρι τα χαράματα!

Ο περιβάλλον χώρος είναι διακοσμημένος με τεράστιους κορμούς από το γύρω δάσος, σε διάφορα σχήματα, που δοκιμάζουν συνεχώς την φαντασία σας.